Brev til kirkefællesskaber i Nord-Amerika

Kære rette vedkommende

Min datter Madeleine på 15 år og jeg er dette efterår på studie- og oplevelsestur til Nord-Amerika. Rejsen starter d. 28. september i New York, og slutter ved den danske Kirke i Yorba Linda i Syd Californien d. 18 januar 2017. Vi vil gerne lære om fællesskaber i Nord-Amerikanske kirker, skoler, sportsklubber.

Vi håber på en positiv imødekommenhed, og en invitation til at møde medlemmer i jeres fællesskab.

Vi ønsker gerne at møde kirkens præst, men meget gerne også at møde almindelige unge mennesker og deres forældre for at lære fra jer om jeres fællesskab, men også for at få jeres vurdering af om vort “Ung landsbylift” projekt kan være til gavn i jeres fællesskab og lokalområde.

Vores studieformål er at lære om “det lokale fællesskab” i Usa og Canada. Herunder hvordan lokale fællesskaber er organiseret og hvilke sociale og andre opgaver der løses af lokale fællesskaber. Opgaven er også at afklare, om Ung Landsbylift projektet, herunder de digitale redskaber, vurderes at kunne styrke organisering og arbejde i de Nord-Amerikanske lokale fællesskaber.

Vore formål omfatter at bibringe værdifuld viden fra Nord-Amerika tilbage til danske kirker, kommuner og private aktører der har en rolle i at løse de danske landdistrikters udfordringer (ofte benævnt “udkantsproblematikker”). Folkekirken i Danmark arbejder aktuelt med dette formål i projekt “Kirken på Landet”, der blandt andet omfatter samarbejde mellem kirke og kommuner og andre aktører, samt med de lokale fællesskaber. (Læs mere om Kirken på landet projektet på Folkekirkens hjemmeside her)

Lolland kommune dækker et område, der mærker problemet. Kommunen søger aktivt at finde løsninger om, hvordan landsbyernes lokale fællesskaber selv kan afhjælpe lokale mobilitets, velfærds- og trivsels opgaver, og hvordan kommuner og andre aktører kan deltage og støtte de lokale fællesskaber.

Viceborgmester Henrik Høegh i Lolland Kommune er initiativtager til et workshop der afholdes medio November 2016. Han vil invitere repræsentanter for Folkekirken, Dansk Folkehjælp og andre aktører. Vi er adspurgt om at deltage og blandt andet bibringe med vores viden og erfaringer fra vort arbejde i andre områder i Danmark, samt den viden og de erfaringer vi indsamler om fællesskaber i Nord-Amerika.

Vi udgør også selv en aktør. Vi er en privat familie, der i privat virksomhed gennem en årrække har arbejdet med at udvikle løsninger til at afhjælpe landdistrikternes problemer.

Vores primære løsning er et projekt der går under navnet “Ung landsbylift”. Det er et fællesskabs projekt, der er understøttet af en App til mobiltelefon og PC. Den udgør en digital fællesskabs platform til samkørsel, dele-økonomi og socialt hjælpearbejde. Vores research omfatter også at søge afklaring på, om denne løsning er gangbar i Nord Amerika.

Et andet vigtigt formål med vores rejse til Nord-Amerika er at søge finansiering af vore aktiviteter og af vort udviklingsarbejde. Vi søger Crowd Funding til udvikling af en ambitiøs fremtidig App til samkørsel i landdistrikter.

I samme sammenhæng søger vi også Free-lance medarbejdere der ønsker at deltage i projektet og blive del af et “Crowd Iværksætter” team der arbejder for at skabe en økonomisk bæredygtig virksomhed der arbejder for en social ansvarlig og bæredygtig samfundsudvikling.

Endelig håber vi også på at vi på vores tur kan fungere som gode repræsentant for Danmark, og for de mange gode ting i Danmark som vi også tror Nord-Amerika kunne drage en nyttig lære af, herunder særligt om den sociale ansvarlighed og den tanke på det globale miljø, som Danmark er kendt for.

Vi søger også at medvirke til at motivere den unge generation i Nord Amerika til at medvirke i at skabe en social ansvarlig og bæredygtig samfundsudvikling. Vi søger at motivere unge til at lade deres holdninger og meninger komme til orde i den politiske debat, og konkret vil vi arbejde for at motivere unge til at afgive deres stemme ved præsidentvalget i November.

Med venlig hilsen
selskabet Familien bag GreenDriveThinking ApS

olavOlav Lange Hansen, stifter, 47 år gammel

Telefon: +45 5186 6831
Skype ID: olav.lange.hansen
E-mail: olav.lange.hansen@gmail.com

Profil på LinkedIn

 

maddie201606Madeleine Kirstine Hansen, Unge ambassadør, 15 år gammel

Telefon: +45 5363 4230
E-mail: madeleinekirstine@gmail.com

Profil på LinkedIn

 

contactmappic

Du kan også kontakte andre GreenDriveThinking Ambassadører og Freelancere flere steder rundt i verden, og måske findes der allerede en GreenDriveThinking ambassadør i dit område.
Vi hører også rigtigt gerne fra dig eller andre, der kunne tænke sig at blive GreenDriveThinking ambassadør eller Coofle Freelance “Crowd Iværksætter”.

Læs mere her.

 

 

 


 

Links, hvis du vil vide mere:

kirkenpaalandetpicFolkekirken i Danmark arbejder aktuelt med “udkantsproblematikken” i projektet “Kirken på Landet”, der blandt andet omfatter samarbejde mellem kirke og kommuner og andre aktører, samt med de lokale fællesskaber. Læs mere om Kirken på landet projektet på Folkekirkens hjemmeside her.

 

 

 

 

 

 

 


 

skolen_i_midten_vaf_picDen 14 september blev et “Mini Ung Landsbylift workshop” afholdt for 96 elever i 8. klasse på Skolen i Midten i Hedensted kommune.

Læs artiklen i Horsens Folkeblad her.

 

 

 

 

 

 


 

Selfi_SIM“Mini Ung Landsbylift workshop” er en workshop der skaber forståelse for hvad Ung Landsbylift projektet handler om, og hvad det indebærer og kan betyde for unge, deres forældre, lokalsamfund, kommune og miljø. Læs mere her.

 

 

 

 

 


 

deleby_billedeUng Landsbylift er ikke kun om samkørsel. Det er også om fællesskab og deleøkonomi. “Projekt Deleby” er et viden- og formidlingsprojekt som skal gøre danmark klogere på hvordan vi skaber bedre byer (og landsbyer) med deleøkonomien i fokus. Læs mere om her.

 

 

 

 

 

 

 


 

JV20160523billundraadhusUng Landsbylift projekt konceptet er blevet præsenteret for snart rigtigt mange mennesker rundt i hele Danmark. Referatet fra Ung landsbylift arrangementet på Billund Rådhus d. 12 maj 2016 er god at læse for dem der gerne vil have en god forståelse. Læs referatet her.

 

 

 

 

 

 

 


vippicCoofle er et Crowd Funding og Crowd Iværksætter projekt. Coofle VIP kort er et redskab til Crowd Funding. Læs mere om Coofle VIP kort og Crowd Funding konceptet her.