GreenDriveThinking – hvorfor er det en god idé?

Hvorfor er GreenDriveThinking en god idé? Det drejer sig jo egentligt bare om at lade bilen stå i garagen engang i mellem. Tænk over dine vaner – det er så nemt bare at sætte sig i bilen og køre uden at tænke over at det faktisk er en god íde at lade den stå. Lukas Kortsen på 15 fra Odense er “GreenDriveThinking illustratør”. Han elsker at tegne og har lavet disse “striber” som idé inspiration til dig og andre.

NB: Hvis dine forældre endnu ikke har deltaget i Kørselsvane undersøgelsen, så kan den findes her.

dkstripeA_sparer_penge
Vidste du at du kan spare op til 7.000 kr. om året ved samkørsel hvis du har 25 km. på arbejde.
Vidste du at trafiktrængsel koster ca. 1 % af BNP. Det er næsten halvdelen af det folkeskolen koster om året.
dkstripeB_godt_for_miljoe
Vidste du at af al den CO2 en dansk husholdning udleder, er det mere end halvdelen der kommer fra kørsel i bil
dkstripeC_drink
Vidste du at GreenDriveThinking har en partner i USA. En af deres kunder er Major League Soccer, lidt det samme som DBU i Danmark.
Sammen med GreenDriveThinking vil de opfordre folk til at køre sammen, så de køber mere øl ved fodboldkampene og alligevel kører sikkert hjem.
dkstripeD_less_traffic
Vidste du at biler og lastbiler i tæt trafik udleder mere CO2 end i jævn trafik. Omkring 50% af brændstofforbrug skyldes trafikforstyrrelse og dårlig kørselsplanlægning!
Færre biler giver mindre kø – og de andre og lastbilerne i køen udleder mindre CO2.
dkstripeE_social
Vidste du i øvrigt, at mange har mødt deres kæreste ved samkørsel?
Vidste du også at folk der har lang rejsetid har 40% højere risiko for at blive skilt end andre?
dkstripeF_healthy
Vidste du at både cykling og gang er sundt. Nåh ja, det gjorde du nok. Klik her hvis du vil læse mere om Cykling og Sundhed.
dkstripeX_good_idea
Vidste du at mange folk fra Danmark og udlandet synes det er super spændende at nogen får andre til at synes, at samkørsel er en god idé.
Det kan du også være med til. Indsend en god idé eller en god historie til info@GreenDriveThinking.com eller skriv en besked på GreenDriveThinking siden på Facebook eller i GreenDriveThinking Danmark Facebook gruppen.

 

Copyright (c) 2015 GreenDriveThinking. Det er ikke tilladt kopiere og anvende disse striber og billeder uden skrfitlig tilladelse fra GreenDriveThinking.

Synes du godt om Lukas Kortsen’s arbejde med striber og illustrationer, så kan du se mere af hans kreative arbejde på her. Er du fra en kommune, en skole eller en virksomhed, og kunne du tænke dig at høre om Lukas kan hjælpe dig med kreative produkter, så kan du kontakte ham her: lukas.kortsen@live.dk.