Blog

U15pigermedtekst

ØSVN IF – giv unge et lift!

“Det jeg har set, kan virkelig være til fordel for unge og idræt, men også for frivillige og forældre her ude i landområderne” siger Jimi Kristensen fra formandskabet i ØSVN-IF om den model og løsning GreenDriveThinking er kommet frem til, i samarbejde med ØSVN-IF og Kolding Kommune.

Dét som Jimi finder interessant er, hvis unge på en telefon app, kan finde kørelejlighed til og fra idræt – eller skole, som i landområderne kan være besværligt. Han er begejstret for idéen om at kommunen samarbejder med arbejdspladser, om at skabe trygge kørelejligheder for de unge.

“Hvis min egen datter ikke kan komme hjem fra idræt eller skole, ville det være fantastisk hvis hun kunne få et lift med nogen vi kender fra idrætsforeningen eller lokalsamfundet, så ville det være en stor lettelse for min datter og for os som familie, og jeg tror bestemt, at folk gerne vil give et lift til andre i lokalsamfundet, hvis de alligevel kører. Spørgsmålet er så bare hvordan det kan lade sig gøre, og det tror jeg GreenDriveThinking har løsningen på” siger Jimi, og er glad for at GreenDriveThinking projektet i ØSVN-IF har medvirket til at samkørsel er med i Kolding Kommunes mobilitetsplan.

GreenDriveThinking er sammen med Kolding Kommune og Business Kolding igang med at tegne et projekt på hvordan kommunen i samarbejde med arbejdspladser kan få skabt kørelejligheder for de unge. Dette gøres ved at kortlægge medarbejdernes arbejdsteder og arbejdstider og i sammenhæng med idrætsforeningsprojektet gør det, at der skabes mange trygge kørelejligheder der synliggøres på en App for de unge uden at de voksende nødvendigvis ikke skal ind og bruge en App.

“Jeg håber at Kolding Kommune og Business Kolding holder fokus på projektet og at GreenDriveThinking får opbakning til at fuldende løsningen. Det kan være til stor gavn for lokalsamfundet og har den fulde opbakning fra ØSVN-IF.” slutter Jimi af.

Giv din opbakning ved at følge GreenDriveThinking på Facebook_LikeUs_Icon

Læs også:

Kolding Kommunes trafikafdeling lægger op til samkørsel i kommunens mobilitetsplan

Unge og unge-familier fravælger at bo i landdistrikter på grund af befordring

Hedensted kommune: Den offentlige befordring kan ikke løse borgernes befordringsbehov i landsbyerne

ØSVN-IF indgår i et partnerskab med GreenDriveThinking i et kørselsprojekt støttet af Kolding Kommune