Blog

ØSVN-IF indgår I et partnerskab med GreenDriveThinking I et kørsels projekt støttet af Kolding Kommune

osvnif logo

Vores kørsel påvirker ikke bare miljøet, men også os selv som individer. Vi har hver vores daglige rytme og kalender af gøremål: Arbejde, indkøb, div. aftaler, børne aktiviteter og meget mere – og alt sammen noget vi normalt må køre i vores biler for at ordne.  Fakta er, at vi bruger mere og mere tid i vores biler, ikke blot til at køre i, men ofte sidder vi bare fast i trafikken og bliver mere og mere stresset og frustreret over trafikken, og at der nu er mindre tid til dig selv og til at nyde familien.

..men hvad nu hvis det rent praktisk kunne lade sig gøre at kunne køre mindre?

..hvad nu hvis der var en nem og sikker måde at køre sammen med andre på?

..kunne man så forestille sig en bedre og større livskvalitet?

Vi har alle kørt børn til et eller andet arrangement – faktisk sker det ofte op til flere gange om dagen ..og de skal jo også hentes igen, eller vi bliver på stedet og venter.

At køre børn til fritidsaktiviteter kan udgøre en større udfordring, da vores dagligdag skal tilpasses barnets aktiviteter.  Offentlig transport bruges til en vis udstrækning i bymæssig bebyggelse, men fleksible afgangstidpunkter, bus og tog ruter der ikke passer og er uoverskuelige, desuden er barnet ofte ikke gammel nok til at rejse alene.

–          der er dog en anden mulighed: Andre forældre der også kører deres barn til samme aktivitet og som bor i nærheden eller nær ruten dertil!

Muligheden fordrer dog, at du både er bekendt med bopæl på disse andre forældre samt vide at disse forældre ligeledes har et kørsels behov til fritidaktiviteten.

Såfremt du nu havde denne viden – så kunne I måske deles om opgaven: Ene forældre kører tirsdage og den anden torsdag.  Derved kører begge mindre og har mere tid til alle de 100 andre ting der skal klares i dagligdagen ..eller bare nyde den gode bog du altid er for træt til at læse!

ØSVN-IF ønsker at tage et ansvar og har derfor iværksat et innovativt projektsamarbejde med lokale GreenDriveThinking og Kolding Kommune.  Undersøgelser viser, at folk gerne vil samkøre, såfremt det kan gøres nemt og praktisk.

Formålet med vores project er, at give medlemmer af ØSVN-IF et praktisk værktøj til netop at formidle denne viden på en nem og overskuelig måde, samt at opfordre alle til at opsøge samkørsels mulighederne og derigennem give os eller vores Partnere værdifulde erfaringer igennem konkret bruger feedback.  Samkørsel er muligvis ikke for alle og vi er meget interesserede i hvad der hindrer samkørsel samt naturligvis hvilke fordele løsningen har betydet.

For at indsamle så meget relevant data som muligt, kickstarter vi projectet med at bede alle udfylde dette online spørgeskema: http://goo.gl/forms/TALdUQj446

Data fra spørgeskemaet vil give baggrunds data før projektstart og ligeledes vil der kommer spørgeskemaer under og efter projektet for yderlig data indsamling og analyse til projekt konklusionen.

ØSVN-IF og GreenDriveThinking vil snarligt afholde et informationsmøde og underrette detaljeret omkring projektet og vi håber på din deltagelse.

Resultatet er til værdi både for ØSVN-IF og vores medlemmer, men også til GreenDriveThinking der sigter mod en global udrulning med det formål at mindske trafik på verdens veje og den spildtid der går med at sidde i langsom trafik.

Desuden vil ØSVN-IF og vores medlemmer være med til at tage et ansvar mod et bedre miljø, få  en bredere lokal integration samt øget kendskab til lokalsamfundet som helhed.

..og samtidig måske få en mindre stresset hverdag OG spare både tid og penge – kan man sige ”Nej Tak!” til sådant et tilbud?